Dakkapel prijs voorbeelden

Wie over een dakkapel en veel extra ruimte en comfort nadenkt, wilt natuurlijk ook weten met welke dakkapel prijzen hij of zij te maken krijgt. De prijzen lopen zeer uiteen en dat komt doordat niet ieder dakkapel hetzelfde is. Het is een beetje appels en peren met elkaar vergelijken. We kunnen je op deze pagina slechts richtprijzen aangeven voor wat je ongeveer kwijt bent voor een standaard dakkapel die je ook bij andere mensen in de straat ziet. We zullen hierbij verschillende afmetingen vermelden om je een beeld te geven hoeveel dat doet met de prijs wanneer je een meter breder gaat. Ook laten we je zien wat extra opties kunnen kosten zoals een insectenhor, een zonwering, een airco, en het aftimmeren.

De meeste dakkapellen beginnen vanaf zo’n 150cm breed. De prijzen gaan per 50cm in de voorbeelden, maar in praktijk kun je ook per centimeter een dakkapel laten maken. 161cm is dus ook een optie. Vaak betaal je dan de prijs voor 200cm (2 meter) wanneer je voor 161cm kiest. Er wordt namelijk vaak teruggerekend vanaf een grotere maat.

Dakkapel met plat dak

  • 150cm breed – 4900 euro
  • 200cm breed – 5300 euro
  • 300cm breed – 5900 euro
  • 400cm breed – 6400 euro
  • 500cm breed – 7000 euro

meer ruimte dakkapelDe bovengenoemde prijsvoorbeelden zijn op basis van houten kozijnen, en een multiplex afwerking. Ook zijn de dakkapellen 150cm hoog. Een hoogte van 175cm hoog is een optie en heeft gemiddeld een meerprijs van 1500 euro extra.

Soms lijkt het prijsverschil klein tussen de maten, en dat komt doordat het glas wat groter wordt, maar het aantal draaiende delen blijft hetzelfde. De draaiende delen zoals draai-kiep ramen maken de kozijnconstructie snel wat duurder. Zou je voor alleen maar glas kiezen, en geen ramen die open kunnen, dan is dat stukken goedkoper dan dat je er bijvoorbeeld 3 ramen in wilt hebben die open kunnen. 3 ramen, of misschien zelfs 4 klinkt misschien veel, maar wanneer je 1 dakkapel neemt en de kamer opsplitst in 2 kamer, dan valt het weer mee.

Is kunststof duurder dan hout?

Een kunststof dakkapel (meestal prefab) is iets duurder dan hout. Kunststof is daarentegen ook duurzamer dan hout en heeft minder onderhoud nodig. Hout moet iedere 5 jaar geschilderd worden en kunststof nooit. Met kunststof moet je een 500-1500 euro extra rekenen. Uiteraard zijn dit nu richtprijzen en zal iedere dakkapellen leverancier of dakkapel aannemer je een andere dakkapel offerte voorschotelen, dus vraag online dakkapel offertes aan om inzicht te krijgen van wat de daadwerkelijke dakkapel kosten zijn.