Slim om te kiezen voor een dakkapel?

Sommige mensen vragen zich af of het slim is om voor een dakkapel te kiezen. Uiteraard blijft dat altijd een persoonlijke keuze, maar wanneer we kijken naar of het slim is om een dergelijke investering te doen in de woning, dan is het antwoord in de meeste gevallen een JA. Uiteraard is het niet voor iedereen mogelijk om een dergelijke investering te doen vanuit het spaargeld, maar banken doen niet moeilijk voor een financiering voor een dakkapel. Soms kan een 2de hypotheek, of de hypotheek oversluiten ook een uitkomst bieden. Zeker wanneer de rentestand laag staat, wat op dit moment eigenlijk ook het geval is, kan dat zeker interessant zijn.

 

Wat zijn de voordelen van een dakkapel

dubbel dakkapelEen dakkapel brengt heel wat voordelen met zich mee. Op de eerste plaats wordt het wooncomfort aanzienlijk verhoogd. Je krijgt er meer licht en ruimte bij, en in de meeste gevallen kun je een waardeloze tussenkamer of zolderkamer omtoveren in een prachtige extra slaapkamer of werkkamer. De mensen die gekozen hebben voor een dakkapel, hebben er geen van allen spijt van gehad.

 

Heeft het ook later nog voordelen, zoals bij de verkoop van je woning?

Ja, een huis met een dakkapel is veel interessanter voor kopers. Stel je voor dat jij en je buren (hetzelfde huis) te koop zetten, en kopers komen beide huizen bezichtigen, dan is de kans 3 op 4 dat ze voor jouw huis kiezen waar een dakkapel op zit. Het verschil tussen wel of geen dakkapel is heel groot. Je verkoopt dus veel gemakkelijker je woning.

Bovendien kun je meer geld voor je woning vragen, want de meeste investeringen kun je bij de vraagprijs opdrukken. Kopers weten prima dat ze vroeg of laat een dakkapel op het huis willen plaatsen, en die kosten kunnen ze beter nu kwijt zijn, dan later wanneer ze er al woning. Ook al is een dakkapel vaak in 1 dag geplaatst, het scheelt toch weer geregel, thuis blijven, en een hele verbouwing.

 

Vergelijk de prijzen van andere aanbieders

Door dakkapel offertes online met elkaar te vergelijken kun je slim en voordelig shoppen. Niet iedere dakkapel offerte heeft namelijk dezelfde uitkomst. Je kunt vaak duizenden euro’s besparen, waar je andere leuke dingen van kunt doen. Kijken en vergelijken is ons advies.